Project Portfolio

A selection of the projects we have been involved with…

Barn Court, Warwickshire (2018)

Please select an image to see a larger version. 

This garden had an established pond and border that was blocking the view of the wider garden and surrounding trees.

The design focused on the view from the house and involved installation of a new terrace and seating area. A natural stone water feature and symmetrical perennial bedding radiates from the circular seating area and maximises views of the surrounding garden.

Maud Cottage, Warwickshire

Please select an image to see a larger version. 

This project followed on from an extensive refurbishment of the house and involved new terracing, borders and extensive planting.

The property adjoins fields and is very exposed to the elements so choice of plants was very important. We supplied all of the plants which the client then planted – following our detailed instructions.

Good irrigation of the first-season shrubs and perennials was essential.

Lark Rise, Northamptonshire

Please select an image to see a larger version. 

Lark Rise was a new-build stone house in a Northamptonshire village. The garden was designed from scratch as you can see from the before and after photos. 

The owners wanted year-round interest and colour in the garden with a wildlife area. It also had to be easy to maintain so all borders are edged with boards to make grass mowing straightforward. 

There were both sunny and shady aspects of the garden so plants were carefully chosen to ensure they had optimum growth conditions.

Copper Beech Barn, Northamptonshire

Please select an image to see a larger version. 

This barn conversion was on the edge of farmland and had an extensive paddock area and complex levels. The design was done in conjunction with a local designer and planting was implemented by ourselves. 

Large quantities of soil were removed to create the new oval lawn and extensive use of gravel kept the cost reasonable.

Nether Heyford, Northamptonshire

Please select an image to see a larger version. 

Front of house improvement.

This property in the village of Nether Heyford in Northamptonshire had a rather tired and untidy access from when it was built in 1995. An inexpensive scheme allowed new Indian stone slabs and matching bricks to improve the property approach considerably.

Planting will commence in the spring to improve it further.

GET IN TOUCH